У боях за Україну загинув вихованець київського «Динамо»

Вічна пам’ять!

Під містом Бахмут, Донецької області, внаслідок артилерійського обстрілу загинув вихованець київського «Динамо» Сергій Баланчук, який у складі Сил оборони України захищав український Донбас. Про це пише «Динамоманія».

Сергій народився у Києві, навчався у «футбольному» класі школи № 170 на Оболоні разом із Олександром Шовковським, Владиславом Ващуком та Сергієм Федоровим.

Школу закінчив із золотою медаллю.

Займався футболом у ДЮФШ «Динамо».

На початку 1992 року дебютував за «Динамо-2». У складі першої команди «Динамо» дебютував 13 серпня 1995 року в матчі чемпіонату України проти СК «Миколаїв», відігравши 57 хвилин і поступившись місцем на полі Євгену Похлєбаєву.

Зігравши за киян чотири матчі, Сергій вирушив легіонером у чемпіонат Ізраїлю, де провів у складі «Маккабі» Хайфа три сезони. У його активі бронза національного чемпіонату та кубок країни, а також 7 матчів у єврокубках.

Навесні 1999 року Баланчук повернувся до «Динамо», яке тоді тренував Валерій Лобановський, проте пробитися до основного складу півфіналіста Ліги чемпіонів було дуже складно, і невдовзі Сергій вирушив до полтавської «Ворскли», основним захисником якої був протягом 3,5 сезонів.

З полтавцями взяв участь у розіграші Кубка УЄФА.

Останнім клубом Баланчука став харківський «Металіст».

Після завершення кар’єри футболіста Сергій здобув юридичну освіту та з того часу працював за фахом.

Сергію було 47 років.

Також, у боях за Україну загинув Герой Петро Антоник.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт