У боях загинув Герой України Валерій Чибінєєв

У 2019 році за Україну загинув його брат Роман

У четвер, 3 березня 2022 року, у день свого народження у боях за смт Гостомель, поблизу м. Києва, загинув Валерій Чибінєєв. Про це стало відомо з соцмереж.

У червні 2014 року, під час ведення бойових дій у районі селища Бірюкове, Луганської області, підрозділ очолюваний капітаном Чибінєєвим знищив ДРГ противника та взяв у полон двох військовослужбовців терористичних військ. У липні того ж року, поблизу селища Ізварине, Луганської області, разом із своїми побратимами витягнув з підбитого танка трьох військовослужбовців. У січні 2015 року, обороняв Донецький аеропорт поблизу злітної смуги летовища.

У липні 2016 року, під час виконання бойового завдання на спостережному посту поблизу м. Авдіївки, у ході успішно проведених операцій групами снайперів під керівництвом капітана Валерія Чибінєєва було знищено живу силу розрахунків кулеметів та гранатометів та одного снайпера, загалом 12 підтверджених цілей. Наприкінці цього ж місяця отримав поранення внаслідок обстрілу позицій артилерією терористів. Не зважаючи на це продовжував керувати підрозділом, що дозволило утримати позиції, незважаючи на численні атаки терористів та обстріли території ворожою артилерією.

Нагородні атрибути звання Герой України командиру роти снайперів 79 окремої десантно-штурмової бригади Високомобільних десантних військ ЗСУ, капітану Валерію Чибінєєву були вручені Президентом України Петром Порошенком під час параду на Хрещатику з нагоди 25-ї річниці Незалежності України 24 серпня 2016 року.

11 квітня 2019 року у бою на Приазовському напрямку загинув його рідний брат Роман.

Брати виховувалися в інтернаті, так як рано втратили батьків.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також