У центрі Трускавця спецслужби виявили масштабне забруднення небезпечними речовинами (ФОТО)

Екології завдано збитків на 67,5 млн грн

Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила приватного підприємця на масштабному забрудненню земель курортного міста Трускавець, що на Львівщині. Екології регіону завдано збитків на 67,5 млн грн. Про це повідомляє Управління СБУ у Львівській області.

За даними слідства, одне з місцевих приватних підприємств впродовж року несанкціоновано скидало тверді побутові відходи на прилеглій ділянці, розташованій в центральній частині міста.

Це відбувалося за вказівкою колишнього керівника підприємства, який свідомо порушував порядок використання і охорони надр. Такі його дії спричинили забруднення земельної ділянки речовинами, шкідливими для життя та здоров’я людей, та призвели до засмічення довкілля у курортному містечку.

У 2021 році Державна екологічна інспекція у Львівській області склала протокол щодо порушень експлуатації цієї земельної ділянки. Згідно з документом, на вказаній території виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин відносно фонової проби.

Проведена екологічна експертиза встановила суму завданих довкіллю збитків у розмірі 67,5 млн грн.

Поки директору підприємства повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 239 (забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий