У Чехії пасажирський поїзд, який рухався в Україну, зіткнувся з вантажним поїздом: що відомо про жертв (ФОТО/ВІДЕО)

До рятувальної операції залучили всю систему порятунку, включаючи вертольоти

У чеському Пардубіце зіткнулися пасажирський і вантажний потяги. Відомо про загиблих та поранених. Про це повідомляє iDNES.

У середу пізно ввечері у Чехії пасажирський експрес RegioJet 1021 зіткнувся з вантажним поїздом ČD Cargo. Потяги зіткнулися на новій зупинці Pardubice Centrum. Зіткнення фіксують приблизно о 23:00.

Речник пожежників Залізничної адміністрації Мартін Кавка спочатку повідомив про двох загиблих і десятки поранених, деякі з яких перебувають у важкому стані. Проте вже через годину прессекретар рятувальної служби Пардубіце Олена Кісіала вказала на те, що кількість жертв в результаті аварії між лобовим зіткненням зросла – чотири людини загинули.

Серед десятків постраждалих є діти. До рятувальної операції залучили всю систему порятунку, включаючи вертольоти. Прессекретар пожежників Пардубіце Вендула Горакова повідомила:

«На місце події прибули тридцять шість підрозділів професійних і добровольчих пожежників».

За даними пожежників, в експресі RegioJet їхало близько 300 осіб – перший вагон повністю зруйнований ударом. Вантажний потяг складався з 21 вагона і мав довжину понад пів кілометра.

На своїй сторінці в соцмережі Х прем'єр-міністр Петр Фіала залишив наступний допис стосовно ситуації:

«Зіткнення поїздів - це велике нещастя. Ми всі думаємо про жертви і поранених. Висловлюю щирі співчуття всім, хто вижив».

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також