У Чехії звільнили офіціанта, який цькував біженок з України

Офіціант увімкнув гімн Росії та сирену

У місті Брандіс-над-Лабем-Стара-Болеслав, що під Прагою, в одному із закладів стався скандал через поведінку офіціанта, який цькував біженку із Українки та увімкнув при них гімн Росії. Про це йдеться в матеріалі "Радіо Свобода".

Українка Олеся Кошілка, яка переїхала в Чехію після початку повномасштабної війни Росії проти України, розповіла виданню, що прийшла з подругою в заклад CottonClub Brandýs у містечку біля Праги.

Коли дівчина попросила пароль від Wi-Fi, офіціант чех їй відповів, що інтернет тільки російський, а через кілька хвилин у закладі увімкнули гімн Росії.

«Я не розумію, що відбувається, заходжу всередину і кажу: »Це гімн Росії?« На що відповідають: »Так«. Я кажу, що я – українка. На що мені відповідають: »І що?«, починають сміятися і вмикають звук сирени», – розповіла Кошілка.

Коли дівчина виклала відео із CottonClub Brandýs в інтернет і заклад отримав багато негативних відгуків, їй зателефонував власник закладу і перепросив. 

«Ми не згодні з політичними поглядами наших співробітників і відмежовуємося від них… Ми також не згодні з порушенням прав і свобод людини, яке відбувається проти України », – зазначили у закладі.


Читайте також: в опалювальний сезон РФ зосередиться на атаках дронами

У закладі заявили, що вирішили звільнити офіціанта – ініціатора конфлікту.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також