У Черлянах у ДТП потрапив голова Львівської Асоціації Велосипедистів

124922221_3752505814827753_2904091784046279790_n
124922221_3752505814827753_2904091784046279790_n

У Черлянах під час поїздки маршрутом класичної Львівської сотки, з головою ЛAВ Матвієм Шкотняром сталася ДТП. Про це розповіли на сторінці Львівської Асоціації Велосипедистів, у «Facebook».


Зазначається, що аварія сталася у неділю.


"Дорогі друзі, мусимо поділитися з вами неприємною ситуацією, яка трапилася цими вихідними. У Черлянах (сателіт Городка) автомобіль, який рухався в попутному напрямку, здійснив наїзд на велосипедиста на неосвітленій ділянці дороги. Зазначимо, що обидва велосипедисти мали світловідбиваючі елементи на всіх частинах велоформи, добре видимі задні габарити та основні передні фари, і рухалися відповідно до правил дорожнього руху, тому були максимально помітними на великій відстані цієї широкої, та прямої ділянки дороги. Відразу після вчинення наїзду, винуватець втік з місця ДТП", — йдеться у дописі.




Від удару постраждалий втратив свідомість, після чого був госпіталізований у місцеву лікарню, де діагностували забій спини, струс головного мозку та кілька дрібних травм.


«Зараз Матвій проходить обстеження та, на щастя, його життю і здоров’ю нічого не загрожує. Чого точно не можна сказати про сам велосипед і велошолом. Завдяки оперативним діям, поліція змогла знайти горе-водія, який повів себе недостойно, покинувши місце транспортної пригоди. Нагадуємо, втеча з місця ДТП це ганебний вчинок, і хто думає, що таким чином зможе уникнути покарання, дуже сильно помиляється, тому що майже завжди такі втікачі знаходяться», — додали в асоціації.



Цього разу винуватця ДТП вдалось знайти з допомогою автоматичних камер на в’їзді в Городок, які фіксують номерні знаки.


Варто додати, що в даному місці були камери, але не працювали, бо під час ремонту дороги пошкодили кабель, і досі не відновили.


«Ми як асоціація, наголошуємо, що наявність світловідбивних елементів та габаритних вогнів є дуже важливим фактором вашої помітності на дорозі, особливо в темну пору доби і поза населеним пунктом. Але варто розуміти, що навіть такі засоби, на жаль, не гарантують, що всі водії зможуть вас вчасно помітити. Всім учасникам дорожнього руху слід чітко запам’ятати: дотримання безпечного інтервалу під час обгону або випередження є важливим елементом безпеки на дорогах та вулицях. Під час обгону чи випередження велосипедистів, ми наполегливо рекомендуємо дотримуватись бокового інтервалу мінімум 1,5 метра. Скоро ця норма, за аналогією з правилами європейських країн, буде присутня і у наших ПДР», — додали у ЛAВ.



varta1.com.ua: Новини