У Чернігові поліція затримала лідерку наркокартелю

43_main
43_main

У Чернігові правохоронці викрили організоване злочинне угрупування з виготовлення та збуту наркотиків, — інформує відділ комунікації департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

«Внутрішня безпека НПУ викрила організовану злочинну групу, яка займалася виготовленням та збутом опію ацетильованого в особливо великих розмірах на території Чернігова. Роботу дилерів очолила місцева мешканка, яка налагодила зв’язки з колишніми працівниками правоохоронних органів, які інструктували зловмисників», — йдеться у відомстві.

«Організувала кримінальний бізнес 55-річна жінка. У змові з 64-річною знайомою, раніше судимою за привласнення коштів, шляхом зловживання службовим становищем, вони налагодили виготовлення опію ацетильованого та подальший збут дрібним дилерам. Лідерка наркокартелю, завдяки дружнім стосункам з колишніми посадовцями правоохоронних органів, була добре поінформована про методи і способи роботи поліції, щоб убезпечити безперешкодну діяльність учасників своєї групи», — поділились у поліції.

У ході розслідування поліцейські встановили, жінка зазделегідь скуплювала макову солому у т. зв. своїх перевірених осіб, пізніше, спільно з бандою, готувала з неї відвар та передавала «баригам»для збуту. Перебуваючи на хвилі успіху, зловмисники почали збувати метадон.

«На місці скоєння злочину та за адресами мешкання фігурантів наркокартелю проведено санкціоновані обшуки та вилучено обладнання і посуд для виготовлення наркотиків, розфасований у шприци та скляні банки опій ацетильований в особливо великих розмірах, прекурсори, сліп-пакети з речовиною білого та рожевого кольору (попередньо — метадон та героїн), 18 поліетиленових пакетів з маковою соломою загальною вагою майже 40 кілограмів, 300 блістерів з «Димедролом», 4 газових та травматичних пістолети без дозвільних документів, банківські картки, на які перераховувались кошти від збуту, та майже 60 тисяч гривень виручки. За цінами «чорного ринку» вартість вилученої наркопродукції становить майже 1 мільйон гривень», — додали у пресслужбі.

Обидвох каркобаронес  затримали в порядку ст. 208 КПК України. Поки що вони перебувають в ізоляторі.
Після завершення експертизи, планується притягнути до кримінальної відповідальності ще трьох посіпак-дилерів.
До цього, як учасникам злочинної групи затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

varta1.com.ua: Новини