У Чернівцях попрощалися із добровольцем з "Правого сектору", який самотужки атакував позиції терористів (ВІДЕО)

1544269484_16
1544269484_16

У Чернівцях попрощалися із 51-річним Сергієм Проданюком, який загинув під Кримським ще 29 листопада, але тільки два дні тому його тіло вдалося забрати у бойовиків. На центральну площу міста прийшли волонтери, містяни та побратими, йдеться у сюжеті "ТСН.19:30".


Своєї родини боєць не мав. «Він сам сирота. Задумливий, рідко посміхався», — каже військовослужбовець 10-ї бригади з позивним “Маестро”. Служити Сергій пішов ще у  2014 році добровольцем, у «Правий сектор» потрапив не одразу.


«Він мав контузію, і був не зовсім здоровий, і я йому декілька раз відмовляла. Але це була така дуже наполеглива людина, він ходив і носив всі довідки, тільки би його взяли», — розповіла керівник волонтерської служби «Української добровольчої армії» у Чернівцях Аня Рюміна.



Два роки боєць із позивним «Сєрий» був сапером — спочатку у «Правому секторі», потім в «Українській добровольчій армії». Після ротації підрозділу став артиллеристом, і весь цей час залишався на передовій. 29 листопада, у районі Кримського, зник безвісти. Пізніше з’ясувалося, що сталося зіткнення з ворожою диверсійно-розвідувальною группою, котра постійно обстрілювала українські позиції, однак кілька днів стояла тиша. 


«У нього думка була, що там нікого немає, а виявилися сепари. Він відкрив вогонь, одного вбив, багатьох поранив», — розповів військовослужбовець 10-ї бригади Микола.


Доля Сергія була невідомою, аж поки російський пропагандист не виклав в інтернет відео з моргу Стаханова. 5 грудня після тривалих перемовин у присутності представників ОБСЄ тіло бійця вдалося повернути. Поховали Сергія Проданюка на алеї слави чернівецького кладовища поруч з іншими буковинцями, загиблими на Донбасі.


«Я пишаюся тим, що ця людина служила зі мною, Сергій був героєм», — зізналася керівник відділу волонтерської служби «Української добровольчої армії» Ірина Макаровська. 

varta1.com.ua: Новини