У Червонограді врятували водія, у якого на станції шиномонтажу зупинилося серце

257707950-3074174152796670-4397618683207652174-n
257707950-3074174152796670-4397618683207652174-n

У Червонограді медики врятували життя чоловіку, який приїхав на станцію шиномонтажу, вийшов з автомобіля і раптово впав без ознак життя.

Як повідомили «Варта1»  у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, медики, які прибули на виклик, діагностували у чоловіка клінічну смерть.

«Чоловік без свідомості»,зателефонували на «103» перелякані працівники одного із шиномонтажа міста Червонограда. Туди ж миттєво вирушила карета «швидкої».

«Під’їжджаємо за вказаною адресою, а нас уже чекають працівники, щоб провести,розповідає лікар Марія Гайдюк.Біля приміщення стоїть велика біла машина, а поруччоловік лежить. Працівники повідомляють, що приїхав чоловік до них, вийшов з машини, і вмить його скосило, впав й почав хрипіти».

«На подразники чоловік не реагує, зіниці розширені, немає пульсу й дихання. Ми діагностували клінічну смерть,продовжує далі лікарка.Зразу розпочали серцево-легеневу реанімацію, непрямий масаж серця, підключили апарат ШВЛ.

«Тричі проводили дефібриляцію, вводили адреналін, і після третьої дефібриляції врешті з’явився пульс і відновилося дихання! Хворого помістили в машину швидкої й виїхали на госпіталізацію.

Дорогою телефонували в приймальне відділення, щоб нас вже чекали. Влетіли на естакаду в приймальному, тут же показали черговому лікарю (вона, до слова виявилась кардіологом), що хоч пацієнт без свідомості, але дихання, самостійне, пульс є, і вона нам дозволила транспортувати хворого зразу в реанімаційне відділення. У ту ж секунду пацієнтом заопікувались лікарі реанімації. Заінтубували, ввели в стан медикаментозного сну»,розповідає Марія Гайдюк.

«Вчора його бачила,продовжує лікарка,пацієнта уже перевели з реанімації у кардіологічне відділення. Розмовляла з ним, каже, нічогісінько не пам’ятає. Мовляв, хотів їхати на шиномонтажі тут бац! Лікарняна палата. Нас не пам’ятає, все, що з ним відбувалося теж з пам’яті стерто».

«Чоловіка чекає тривалий період відновлення, але сам факт, що пацієнт залишився живий, мене дуже тішить»,резюмує Марія Гайдюк і бажає йому швидкого одужання і здоров’я. А ще щиро дякує всім, без кого результат міг бути не таким щасливим: небайдужим громадянам, диспетчерам 103, колегам у лікарні та водіям, які поступаються дорогою «швидкій».

varta1.com.ua: Новини