У Чорнобильській зоні почалася нова пожежа (відео)

У четвер, 16 квітня, у Чорнобильській зоні відчуження знову почалася пожежа. Причиною називають сильний вітер.

Про це, у «Facebook», повідомив член громадської ради Державного агентства України з управління зоною відчуження, директор «Chornobyl Tour» та «Асоціації чорнобильських туроператорів» Ярослав Ємельяненко.

За його словами, пожежа виникла неподалік села Корогод, у Зоні відчуження.

«Знову відкритий вогонь у Чорнобильській зоні», — написав він. Також Ярослав Ємельяненко додав, що в Зоні відчуження піднялася буря.





Нагадаємо, 4 квітня у Чорнобильській зоні відчуження, а саме поблизу с. Володимирівка, Котовського лісництва, спалахнула масштабна пожежа. Наступного дня ситуація ускладнилася. Вогонь охопив 100 га, а в центрі загоряння радіація була вищою за норму.

Пізніше на Київщині затримали чоловіка, який спровокував масштабну пожежу в Чорнобильській зоні відчуження. За словами молодика, він заради розваги підпалив сміття і траву. Тоді вогонь вітром перекинуло далі.

13 квітня ситуація з пожежами в Чорнобильській зоні стала критичною, оскільки вогонь уже дістався міста Прип’ять і міг перекинутися на сховища радіоактивних відходів.

Пожежу в Чорнобильській зоні відчуження 14 квітня вдалося загасити — рятувальникам допоміг дощ.

Сьогодні, 16 квітня, у Чорнобильській зоні знову почалася пожежа. Про це, у «Facebook», повідомив член громадської ради Державного агентства України з управління зоною відчуження, директор «Chornobyl Tour» та «Асоціації чорнобильських туроператорів» Ярослав Ємельяненко.

Читайте також: Райдуга над згарищем: Мережу вразило фото із зони відчуження (фото)

varta1.com.ua: Новини

Коментарі