У ЦПД попередили про нову ІПСО росії щодо білорусі

Ворожа пропаганда активізується

Упродовж цього тижня росіяни ймовірно просуватимуть тему повторного наступу з території Білорусі. Про це інформує Центр протидії дезінформації (ЦПД) при РНБО.

«Прогнозується, що ворожа пропаганда активізує ІПСО щодо відкриття другого фронту зі сторони Білорусі. Очікуємо найближчим часом низку провокативних заяв вищого керівництва РФ та Білорусі з погрозами на адресу України. Основна мета цієї ІПСО – нагнітання масової паніки в українському суспільстві», - йдеться у повідомленні.

Також, за прогнозом ЦПД, триватиме дискредитація легітимності президента України та Української формули миру.

«Виникнення в інфополі »легітимного«, згідно з твердженнями росіян, В. Януковича не випадкове, й існує висока ймовірність, що роспропаганда протиставлятиме його президенту В. Зеленському. Прогнозується, що у рамках ІПСО стосовно буцімто нелегітимності президента України РФ буде також дискредитувати Українську формулу миру», - йдеться у повідомленні.

РФ буде нарощувати масштаби ІПСО «насильницька мобілізація». Акцентуватиметься на тому, що через мобілізацію чоловіків із підприємств на Україну очікує економічна криза. Також очікуються інформаційні провокації щодо бунтів працівників підприємств через надання роботодавцям повноважень вручати повістки.

Роспропаганда приділятиме значну увагу темі збільшення тарифів та курсу валют щодо гривні в Україні, пророкуючи українцям тотальну бідність. Також ворожі медіа просуватимуть наратив, що нібито президент Володимир Зеленський хоче продовження війни і стягує гроші з населення.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також