У ДБР повідомили про підозру львівському поліцейському, який вбив хлопця у пункті обміну валют у Рівному (ФОТО, ВІДЕО)

Також назвали мотив пограбування

У Рівному ДБР повідомило про підозру правоохоронцю, який під час спроби пограбувати обмінник вбив людину. Про це повідомили, 20 липня, у прес-службі ДБР.

«Працівники Територіального управління ДБР Хмельницького повідомили про підозру правоохоронцю, який намагався пограбувати обмінник в одному із торговельних центрів Рівного та вбив людину», — йдеться у повідомленні.

Так, 19 липня 2022 року, близько 10:40 год., під час спроби пограбування правоохоронець застосував табельну зброю.

Правопорушник взяв у заручники касира магазину та погрожував її вбити, якщо співробітниця обмінника не виконає його вимоги. У сутичку втрутився чоловік, який спробував самотужки затримати злочинця. Правоохоронець наніс щонайменше три удари ручкою пістолета по голові чоловіка, а згодом двічі вистрілив у нього. Потерпілий загинув на місці події.

Правоохоронець втік з місця злочину, проте протягом двох годин був затриманий. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади.

«За попередньою інформацією, зловмисник вирішив здійснити пограбування через борги. Свою вину визнає частково», — додали в ДБР.

Правоохоронець підозрюється в умисному вбивстві з корисливих мотивів та розбої, спрямованому на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах, вчиненому в умовах воєнного стану (п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років або довічне позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює Рівненська обласна прокуратура.

Нагадаємо, раніше правоохоронці зазначили, що керівництво поліції Рівненської та Львівської областей «всіляко сприятиме об’єктивному та неупередженому розслідуванню умисного вбивства».

У мережі оприлюднили і відео самого злочину:

Фото затримання — ДБР

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також