У День захисника на Буковині невідомі зрізали прапори з могил Героїв АТО

1571044654_1525868377_9
1571044654_1525868377_9

У Чернівецькій області невідомі зловмисники зрізали прапори України з могил двох загиблих учасників антитерористичної операції. Інцидент стався цієї ночі в селі Банилів, Вижницького району, повідомили мешканці села molbuk.ua.



Прапори зрізали із могил загиблих бійців АТО Івана Діяконюка та Олександра Колотила.

За словами мешканців Банилова, родичі загиблих учасників АТО виявили зрізані прапори на могилах сьогодні вранці, 14 жовтня. Поблизу двох могил зловмисники залишили тільки дерев’яні жердини від прапорів.

Родичі загиблих бійців мають намір звернутися до правоохоронних органів у зв’язку з цим інцидентом.

Як відомо, Олександр Колотило та Іван Діяконюк — одні з перших буковинців, які влітку 2014 року пішли воювати в зону АТО. Військові загинули на Луганщині під час виконання бойового завдання.

Сержант 1-го батальйону 80-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України Іван Діяконюк з 13 липня 2014 року вважався зниклим безвісти. Бійця поховали в рідному селі Банилові у червні 2015 року. Президент України Петро Порошенко нагородив Діяконюка орденом «За мужність» 3 ступеня (посмертно).

Військовослужбовець 3-ї батальйонно-тактичної групи 80-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України Олександр Колотило востаннє телефонував рідним увечері 13 липня. Тоді він повідомив, що разом із бійцями йде до Луганського аеропорту, а їхню колону обстрілюють із «Градів». Відтоді про нього не було жодних звісток.

8 вересня 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Олександра Колотила поховали у рідному Банилові у березні 2015 року.

varta1.com.ua: Новини