У Держенергонагляді розповіли, коли буде полегшення з відключеннями світла

Коли завершаться ремонтні роботи

Фото ілюстративне

Наразі тривають ремонтні роботи на енергоблоках, які передбачені на червень та липень. Вже з серпня передбачається покращення ситуації з електропостачанням.

Про це повідомила Державна інспекція з енергетичного нагляду.

«Полегшення очікуємо у серпні, враховуючи завершення ремонтних робіт на деяких атомних енергоблоках та зменшення кількості об’єктів з гарантованим електропостачанням», – сказав голова Держенергонагляду Руслан Слободян.

Поки що тривають ремонтні роботи, щоб додати потужності в енергосистему та покрити дефіцит.

«Енергетики роблять усе можливе, щоб якомога швидше виконати роботи. Водночас у найближчі півтора місяця очікується дещо складна ситуація з постачанням електроенергії», – сказав голова інспекції/
«Наразі в багатьох областях з переліку об’єктів з гарантованим електропостачанням вже виключено десятки, а в деяких областях – понад сотню споживачів. Логіка процесу в тому, що важливо віднайти баланс і захистити об'єкти критичної інфраструктури від відключень, водночас не створюючи надмірного навантаження на інших», – пояснив він.

Перелік об'єктів критичної інфраструктури з гарантованим електропостачанням пропонується розділити за сезонами – на літній та зимовий.

Читайте також: Перелік об’єктів критичної інфраструктури з гарантованим електропостачанням розділять за сезонами: на літній та зимовий - Держенергонагляд

«Зараз до переліку включено серед іншого об'єкти, що надзвичайно важливі упродовж опалювального періоду, але влітку не працюють. Тому зараз їх доцільно виключити з переліку, а із настанням холодів повернути до нього. Пов'язано це з тим, що поруч з такими об'єктами до ліній електропередачі підключено багато інших споживачів, що можуть бути залучені у графіках знеструмлень», – зазначив голова інспекції.

 

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб