«У дитини заблокувалися двері»: мешканці будинку в Запоріжжі, де сьогодні вибухнув газ, розповіли як евакуювалися (ФОТО)

Люди в чому були, в тому й повибігали на вулицю.

Фото: ДСНС

Вночі, 28 січня, вранці у багатоквартирному будинку у Запоріжжі стався вибух. Евакуювали мешканців 24 квартир третього під’їзду будинку по вулиці Франка. Зараз вирішується питання щодо їх тимчасового розселення. Про це повідомляла «Варта1».

Як інформує з місця події «Суспільне», мешканці евакуйованого під'їзду перебувають в шоковому стані.

З ними працюють психологи. Від спілкування вони відмовляються.

Коментар погодився дати лише один житель, Костянтин, мешканець третього поверху. Чоловік розповідає, що сила удару прийшлася на кімнату його 12-річного сина. На щастя дитина не постраждала.

Обидві автівки родини, його та дружини розбиті вщент.

«Почули хлопок. У квартирі у нас купа диму та сморід газу чи пилу ми не могли зрозуміти. Дитина спала в іншій кімнаті, а ми з дружиною в сусідній. Все попадало. І шафа купе й у дитини заблокувалися двері. Ми не могли дістати його. Мені довелося ламати двері у дитячу кімнату. Він в чому був одягнений зверху надягли йому куртку й одразу вибігли на вулицю».

Про те, де будуть жити, чоловік каже, що поки не знають. Наразі, родина перебуває в пункті обігріву.

Мешканка сусіднього, четвертого під’їзду, Раїса Миколаївна каже, подумала, що хтось машину підірвав:

«О пів на четверту як бабахнуло, у мене відразу почало тріщати вікно. Усі машини почали сигналити. Я у вікно глянула — нема. У мене у спальні дитина: «Бабусю, мене навіть підкинуло». Я одягнулася і вийшла у двір. Тут всі почали з’їжджатися, всі почали вибігати. Вибух такий, що навіть у сусідніх будинках повилітали вікна».

Жінка розповідає, що в її квартирі, як наслідок вибуху — лише розбите вікно: «Дали тепло, щодо електрики, сказали, що вирішують питання, може після обіду. Комісія буде, поки не знаю», — розповіла Раїса Миколаївна.

Нагадаємо, внаслідок вибуху, загинула одна людина та двоє постраждало.

Фото: ДСНС, «Суспільне»

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також