У Дніпрі медики рятують життя поранених воїнів

Найкращі лікарі Мечникова безперервно перебувають у реанімаційній залі та операційній

До Дніпра вже тиждень від початку кривавої війни, яку розв’язали проти України російські військові злочинці, продовжують евакуювати військовослужбовців, які зазнали поранень під час боїв із ворогом. Про це повідомляє Командування Медичних сил Збройних Сил України.

«Воїнів доправляють із кульовими та мінно-вибуховими пораненнями. Наразі загрози їхньому життю немає. Вони отримують усю необхідну медичну допомогу. Ми повністю забезпечені всім. У відділеннях та клініках працюють компетентні та підготовлені фахівці зі значним бойовим досвідом», — розповіли у Військово-медичному клінічному центрі Східного регіону.

Поранених захисників України також рятують лікарі Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І. І. Мечникова.

Як розповів генеральний директор медичної установи Сергій Риженко, найкращі лікарі Мечникова безперервно перебувають у реанімаційній залі та операційній.

«Професіонал вищого ґатунку — Сергій Косульніков. Операційна його обитель. Відкриваючи черевну порожнину пораненим у живіт, проходячи інструментом та пальцем ранові отвори, інтуїтивно відчуваючи метал та розламані кістки, лікар демонструє високий клас військової хірургії. Життя, які він врятував, — це все завдяки його професіоналізму та впевненості у своїй справі», — розповів Сергій Риженко.

Зі слів Сергія Анатолійовича, лікарі разом із медиками невідкладної допомоги сьогодні дають шанс вижити всім, хто потрапив до їхніх рук.

«Любов і робота стали основою жіночності супер-лікаря —реаніматолога Надії Каземирової. Вона бачила все — відірвані руки та ноги, розчавлені танками тіла, при цьому зберігаючи ніжність та милосердя. В ім’я порятунку вона не залишає свого посту — весь час поруч із пораненими. Ось і зараз, незважаючи на втому, тримає голову бійця, як діамант, який боїться втратити. Для неї найголовніше те, що може зробити сьогодні в ім’я життя», — сказав лікар.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також