У ДНР засудили до страти трьох іноземців, які воювали за Україну

Деталі про хлопців

Двох британців і марокканця, захоплених російськими військами в Україні, визнали винними та засудили до смертної кари у невизнаному суді Донецька, на території, яка перебуває у руках проросійських бойовиків.

Вони воювали за Україну.

Ейден Аслін

Одним з британців є 28-річний Ейден Аслін.

Аслін родом із Ньюарка в графстві Ноттінгемшир, і його родина розповіла, що він переїхав до Миколаєва в Україну в 2018 році. У 2018 році він став морським піхотинцем з українськими військовими, одружився з українкою.

Він раніше воював із курдськими збройними підрозділами в Сирії проти так званої Ісламської держави.

Після затримання він з’являвся на фото та відео на російському телебаченні, на яких він був у синцях і набряках, коли його допитували.

Шон Піннер

Іншому британцю Шону Піннеру 48 років і він родом із Бедфордшира. Його родина розповіла, що він був поважним солдатом у британській армії, чотири роки тому переїхав в Україну, щоб використати свій попередній досвід та навчання з українськими військовими.

«Шон насолоджувався українським способом життя і вважав Україну своєю усиновленою країною впродовж останніх чотирьох років. За цей час він зустрів свою дружину-українку, яка дуже зосереджена на гуманітарних потребах країни», — розповіли вони.

Трирічний контракт Піннера мав закінчитися в кінці року, і, за словами його родини, він планував зайнятися гуманітарною діяльністю в країні.

«Шон — смішний, улюблений чоловік із добрими намірами, син, батько, брат і друг для багатьох», — сказали вони.

Брагім Саадун

Третій засуджений — громадянин Марокко Брагім Саадун. 

Він переїхав в Україну декілька років тому для навчання в КПІ на факультеті аерокосмічних систем. У 2021 році юнак пішов добровольцем у морську піхоту, а згодом підписав контракт із ЗСУ.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ Саадуне поїхав на передову, де боронив від росіян Маріуполь. 

Як «Варта1» писала раніше, «ДНРівці» хочуть стратити іноземних добровольців, які воювали за Україну (ВІДЕО).

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також