У ДПСУ повідомили, чи дійсно «кадирівці» зайшли на Сумщину

Заява Андрія Демченка

«Кадировців» немає у селі Рижівка на Сумщині, ситуація на цьому напрямку залишається повністю контрольованою. Про це повідомив речник ДРСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

«Вчора проросійські ресурси поширювали інформацію про те, що по напрямку населеного пункту Рижівка в Сумській області начебто зайшов ворог, захопив, було боєзіткнення з українськими підрозділами. Але треба розуміти ситуацію на цьому напрямку. Населений пункт Рижівка розташований безпосередньо на лінії кордону. Не виключено, що це була робота ворожої диверсійно-розвідувальної групи, але без боєзіткнень. Фактично, вони туди зайшли пофотографуватися. Зважаючи, що це були підрозділи »Ахмату«, ми добре пам'ятаємо, що вони - це »тікток-війська«, щоб створити картинку і продовжувати інформаційно-психологічний вплив», - сказав він.

Просування ворога на цьому напрямку не фіксується.

За останній період кількість спроб заходу ворожих ДРГ і боєзіткнень з такими групами дещо знизилася у Сумській області.

Читайте також: росіяни можуть перезаряджати свої підводні човни у Новоросійську

«Бо раніше по кілька разів на тиждень могли бути спроби заходу ДРГ, їхнє викриття і власне боєзіткнення, щоб вибити такі групи з території України. Наразі за останній час спроб заходу ворожих ДРГ не було», - додав Демченко.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також