У ДПСУ розповіли, чи піде росія в наступ на Сумську область

Речник назвав мету окупантів та пояснив, чому ускладнене будівництво фортифікацій

ФОТО: ілюстративне

Російська армія поблизу українського кордону на Сумщині має певні підрозділи та засоби, однак цих сил недостатньо, щоб досягти стратегічної мети.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону, оцінивши можливість наступу рф на цьому напрямку.

«Росіяни продовжують нарощувати свої сили на цих напрямках. Ми маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій», - наголосив спікер.

 За його словами, не можна виключати, що окупанти на Сумщині можуть повторити сценарій, який зараз відбувається на півночі Харківської області.

«Окупанти можуть здійснити наступ на Сумському напрямку для створення таких зон, де ведуться повномасштабні бойові дії, для того, щоб сіяти паніку, розтягнути сили ЗСУ і не давати їх перекидати на більш важливі напрямки», - додав він.

Він, зокрема зазначив, що ДПСУ як складова Сил оборони, її підрозділи чи то на Сумському напрямку, чи то на Харківському або на Чернігівщині, мають свою смугу оборони для того, щоб відбивати атаку ворога. 

Читайте також: раніше прикордонники розповіли план наступу окупантів на Сумщину

«Немає такого, як це було раніше, патрулювання лінії кордону або прикордоння. Зараз оборона кордону з країною-терористкою відбувається виключно у військовий спосіб. Кожен підрозділ має свою лінію оборони, свої укріплення. Підрозділи, які перебувають найближче до кордону з країною-агресоркою, продовжують нарощувати свої інженерно-фортифікаційні укріплення для того, щоб мати всі можливості укриття і вести повноцінні бойові дії, якщо ворог намагатиметься зайти на нашу територію», - резюмував Андрій Демченко.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також