У Дрогобичі поліція за лютий і перші дні весни розшукала і доставила до ТЦК більше півсотні ухилянтів (ФОТО)

З початку великої війни районна ВЛК завершила медичний огляд кількох тисяч військовозобов’язаних, з яких більшість визнано придатними

фото: Варто - Галицькі новини

 

Робота військово-лікарських комісій, виконання мобілізаційних заходів та інші питання обговорили в районній раді з керівництвом Дрогобицького РТЦК та СП, повідомив начальник Дрогобицької районної військової адміністрації Степан Кулиняк.

Як інформує «Варто – Галицькі новини», Степан Кулиняк розповів, що ведеться робота щодо посилення мобілізаційних заходів в районі. Створено спеціальні робочі групи з числа представників РТЦК та СП, територіальних громад, поліції та ін. з метою проведення належного процесу оповіщення. 

Щодо доставки поліцейськими осіб, які ухиляються від військової служби, то за минулий місяць з 90 розшукуваних, з наданої на нараді Дрогобицьким відділом поліції інформації, 50 було доставлено до Дрогобицького РТЦК та СП. Цього місяця вже 8.

При Дрогобицькому РТЦК та СП (на базі Дрогобицької міської поліклініки) функціонує районна військово-лікарська комісія. Основна мета – засвідчити військовозобов’язаних на придатність до військової служби.

Читайте також: у Львові відкрили пам'ятну дошку викладачу, який загинув під Бахмутом.

З початку великої війни районна ВЛК завершила медичний огляд кількох тисяч військовозобов’язаних, з яких більшість визнано придатними, решту – обмежено придатними, тимчасово не придатними або не придатними, відповідно до стану здоров’я. Висновки роботи цієї комісії скеровують на розгляд до комісій вищого рівня з метою уникнення корупційних ризиків. Зараз необхідно вирішити низку проблемних питань для швидкої та ефективної роботи ВЛК, зокрема доукомплектування вузькими спеціалістами та фінансування, зазначається у повідомленні.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий