У Дрогобичі з будинку, в якому сталась трагедія, відселятимуть людей

mAPJMI4kj9rq92bJHtFR
mAPJMI4kj9rq92bJHtFR

За попереднім висновком експерта Богдана Демчини, команда якого проводить експертизу щодо придатності до подальшої експлуатації будинку на вул. М. Грушевського, 101/1, будівля знаходиться в аварійному стані та підлягає демонтажу.

Про це повідомляє прес-служба Дрогобицької міської ради, пише «Status quo».

«Стан будівлі не відповідає вимогам будівництва та діючим нормативним документам, що свідчить про недоцільність її реконструкції», — йдеться у попередніх експертних висновках.

Загальна сума коштів, необхідна для відшкодування, становить 44 593 600 грн з розрахунку 16 тис грн за один квадратний метр. До числа отримання компенсації на придбання квартир входить 64 помешкання: 59 житлових та 5 нежитлових приміщень. Окрім цього, у міськраді відстоюють позицію надання додаткової матеріальної допомоги постраждалим у розмірі 2 400 000 грн.

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма з метою відшкодування суми втрат та забезпечення житлом постраждалих мешканців звернувся до голови ЛОДА та до прем’єр-міністра України про виділення коштів для компенсації та придбання житла постраждалим власникам квартир будинку 101/1 на вул. Грушевського.

На сьогодні всі необхідні документи на отримання коштів передані до трьох міністерств та Державної служби надзвичайних: Міністерство розвитку громад та територій України; Міністерство фінансів України; Міністерство соціальної політики України; Державна служба України з питань надзвичайних ситуацій. Остаточне рішення прийме Кабінет Міністрів України.

varta1.com.ua: Новини