У ДТЕК розповіли, яких збитків отримали ТЕС внаслідок останніх російських ударів

На відновлення енергоблоків знадобиться не один місяць, а можливо, й не один рік

ФОТО: ілюстративне

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що значний масштаб руйнувань заважає швидкому відновленню енергетичної системи після останніх обстрілів і на ремонт деяких пошкоджених енергетичних об’єктів знадобиться багато часу. На теплових електростанціях ДТЕК в Івано-Франківській та Вінницькій областях внаслідок російських ударів постраждали усі енергоблоки. Про це розповів виконавчий директор енергохолдингу ДТЕК Дмитро Сахарук в інтерв’ю «Економічній правді».

Йдеться про Бурштинську ТЕС на Прикарпатті та Ладижинську ТЕС на Вінниччині.

«22 березня відбувся найбільший обстріл з початку війни. Дуже багато руйнувань в енергетиці, насамперед постраждала генерація. Ми втратили 50% встановленої потужності. Постраждали дві наші станції: Бурштинська і Ладижинська. У нас постраждали всі блоки на Бурштинській ТЕС і всі — на Ладижинській ТЕС. Енергоблоки в різному ступені руйнації: від повної до понад 50%», — сказав Сахарук.

 За його словами, на відновлення енергоблоків знадобиться не один місяць, а можливо, й не один рік.

«Поступово будемо відновлювати. Після дефектації стане зрозуміло, якого обладнання не вистачає. Зараз критично необхідні трансформатори. Нам потрібно близько десяти одиниць. Зараз є запаси певного обладнання, але його нема куди ставити через дуже великі руйнації. У деяких випадках потрібно будувати блоки майже з нуля», — сказав топменеджер ДТЕК.

Читайте також: влада Києва зробила тривожну заяву

За попередньою оцінкою, росіяни зруйнували велике обладнання на ТЕС загальною вартістю 200 млн доларів. Вартість відновлювальних робіт ДТЕК оцінює у 80-100 млн доларів. Сахарук наголосив, що без міжнародної допомоги компанії відновитися не вдасться.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк