У Дублянах на корпусі університету встановлять металевий купол

Університет постраждав під час атаки шахедів

У Дублянах тривають протиаварійні роботи – з пошкодженого російськими дронами корпусу університету відбувається демонтає аварійних елементів. Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач. 

Під час атаки 1 січня «шахеди» пошкодили корпус Львівського національного університету природокористування у Дублянах. Той, перед яким встановлено пам’ятник Степанові Бандері, бо він вчився тут 100 років тому.

Зараз будівельники комунального підприємства «Рембуд» демонтують аварійні елементи даху корпусу університету, пошкоджені конструкції перекриття, а також частину цегляної кладки верхнього оглядового майданчика, збирають усе будівельне сміття. Також уже здійснили демонтаж дзвону та механізму годинника.

Скоро тут відбудеться монтаж металевого куполу – тимчасового перекриття, яке убезпечить будівлю від ще більшого руйнування. Купол доставляють з Німеччини.

Читайте також: рятувальники показали наслідки удару БПЛА по Львову і передмісті

«Оскільки споруда зараз частково без даху, а там є дерев’яне перекриття і дуже багато елементів, які руйнуються від замокання, дощів – разом з будівельниками прийняли рішення все це накрити металевим каркасом, облаштувати надійний брезентовий дах, який убезпечить від потрапляння води і вологи, від замерзання і розтріскування мурів. І всі наступні роботи вже будуть виконуватися під цим каркасом.» - написав Зубач.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також