У Fest Lokal розповіли, як БЕБ штурмували офіс Холдингу емоцій «!ФЕСТ»

Позиція Fest Lokal

Вчора, 17 жовтня близько 14 години люди в камуфляжі з повним бойовим вирядом та штурмовими автоматами разом із купою молодиків (переважно в шкірянках та сумочками через плече) оточили периметр території !FESTrepublic, увірвались в центральний офіс, заблокували всі виїзди/виходи та паралізували роботу компанії. Про це повідомлено в офіційній заяві Fest Lokal.

Згодом з'ясувалося, що це обшук, який проводить Бюро Економічної Безпеки України.

У Fest Lokal уточнили, що мали інформацію, що силову частину забезпечували працівники СБУ, але з пов’язками БЕБ, проте офіційно пресслужба це заперечила.

Fest Lokal заявив, що безліч людей висловили свою підтримку бізнесу.

"Що, як потім з’ясувалось, – не було за планом БЕБу. Саме тому пресслужба БЕБ змушена була реагувати та вочевидь не відповіла для чого вони зі зброєю штурмували офіс, а почала публікувати фото з грішми та печатками з нашого офісу. Гроші та печатки - це власне те, з чим і працює бухгалтерія. Ну і, звичайно, хвалитись успішно проведеною операцією по викритті злочинної схеми по несплаті податків у великих розмірах. Раптом без жодної попередньої комунікації, розмов, чи рішень суду – просто забігає купа людей зі зброєю, конфіскують документи і ствердно заявляють, що наші підприємства порушують закон і розсилають таку позицію на всі медіа і багато з них це публікує.

Хоча після їхньої заяви, обшук лише почався і ще тривав після цього понад 10 годин, а загалом – більше 16 годин. Тобто з 14 години 17 жовтня і до 6:20 ранку 18 жовтня.
Як з’ясувалось пізніше, справа відкрита уже декілька місяців і вони проводили слідчі дії в наших закладах та офісі уже давно, тобто купа здорових мужиків приходила до нас в їдальню та їла щодня (ми це зафіксували вже постфактум), бо наш офіс – це відкрита територія, вони навіть жили в нашому готелі з тими всіма автоматами. Як колись за януковича, бо ймовірно багато хто з них – ті ж самі люди, бо у Львові переважно ця служба складається з представників колишньої податкової міліції, – ще сиділи по закладах і рахували чайові, котрі отримують кельнери, що теж тоді вважалось ухиленням від податків у великих розмірах. Загалом ця вся операція коштувала державі не один дрон. І це все заради того, аби викрити схему, яку вони вважають незаконною, проте за якою працює вся ресторанна галузь країни? Більше того, мабуть не лише ресторанна, а й ІТ галузь і безліч інших. Іншими словами – великий сектор економіки." - йдеться у повідомленні Fest Lokal.

У Fest Lokal заявили, що очікують коли з’явиться спрощена система оподаткування, коли нарешті працівники самі платитимуть за себе податки з зарплати – бо саме громадяни мають розуміти, що вони є основними платниками податків і вимагати за це ефективного їх використання

"А хотіли б познайомитись в перші місяці війни, коли у Львові треба було годувати мільйони людей, будувати барикади і купляти зброю. Чи оце все якось само собою робилось?

Під час війни робити спротив владі некоректно, але разом з тим ми не дозволимо зі собою так говорити. Хочете в чомусь звинуватити, допомогти нам виправити помилки, чи, зрештою, отримати документи чи інформацію – так звертайтесь, приходьте. Вас не вчили постукати в двері – ви вмієте їх лише виламувати.

Невже не розумієте, що зараз робота ресторанів як ніколи складна при браку працівників, мобілізації, повній відсутності туристичної галузі, з діючими обмеженнями на продаж алкоголю, але з тими ж костами і орендами. А ви пробували працювати, коли в закладі двісті місць, а за день – три повітряні тривоги?

Це ви сидите на державних бюджетах, а ми це все створили з нуля і багато що сьогодні на межі існування. І ви тепер розповідаєте про успішну спецоперацію у львівських ресторанах – тупо сором!

Ви ж розумієте, що такими діями ви показуєте усім інвесторам, щоб вони не приходили до України, а тим, хто виїхав – щоб не поверталися. Це окремий знак для усіх міжнародних партнерів, які скоро перестануть давати гроші і ми залишимось із нульовою економікою, проте з «бізнес нянею», яка називається БЕБ." - додали у Fest Lokal.

У Fest Lokal уточнили, що працювали і будуть працювати в рамках чинного законодавства, як би хто його не трактував:

«Ми ще раніше прийняли позицію про децентралізацію – в нас багато партнерів, частина брендів функціонує як франшиза, тобто і по Україні, і за кордоном, – і так, частина ресторанів веде свою господарську діяльність як ФОПи. І точно некоректно збивати все до купи, роблячи якісь припущення і називаючи якісь суми. І так ми робимо у всіх країнах, де ми працюємо і активно відкриваємо свої ресторани, і, вочевидь, саме цей напрям ми оберемо пріоритетним у своїй роботі в найближчий час з такими «бізнес нянями».»

Читайте також: БЕБ повідомило результати обшуків у FESTrepublic

У Fest Lokal заявили, що вважають недоцільним писати про свою роботу у сфері підтримки сил оборони, але пообіцяли, що в цьому свою політику не змінять та будуть робити це надалі. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт