У філії «Львівської залізниці» крали до 30 тонн пального щомісяця: подробиці (фото)

img-6805
img-6805

За процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури працівників Рівненської філії «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця» викрито за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем (ч.3 ст.191 КК України). Про це у понеділок, 26 липня повідомили в Офісі Генерального прокурора.


Так, за даними слідства, група службовців систематично розкрадала паливно-мастильні матеріали державного товариства.


Вони двічі на день – вранці і ввечері відкачували із маневрових тепловозів пальне. Таким чином привласнювалось від 15 до 30 тонн щомісячно, які працівники реалізовували. За результатами проведених негласних слідчих дій, у формі контролю за вчиненням злочину у виді оперативної закупки, у них придбано 200 літрів викраденого пального.


Правоохоронці затримали п’ятьох службових осіб підприємства в порядку ст. 208 КПК України під час розкрадання паливно-мастильних матеріалів.


Наразі затриманим повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи.


[gallery link=«file» ids=«295149,295150,295151,295152,295153»]

Як зазначили у прокуратурі,  проведено понад 30 санкціонованих обшуків у приміщеннях підприємства та за місцем проживання службових осіб.

«Вилучено понад 1400 літрів дизельного палива, каністри із залишками пального, засоби для його відкачування, 5 автомобілів, які використовувались для перевезення викраденого пального, мобільні телефони, грошові кошти в різній валюті, банківські картки, чорнові записи.»  - йдеться у дописі.


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Рівненським районним управлінням поліції Головного управління Нацполіції в Рівненській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в Рівненській області ДСР Нацполіції України при взаємодії з Апаратом директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця».


varta1.com.ua: Новини