У Фінляндії почали відгороджуватися від росії парканом

Із 2023 по 2025 рік Фінляндія планує збудувати на кордоні з рф паркан завдовжки близько 70 кілометрів

Фото: DW

Фінляндія почала роботи зі зведення паркану на кордоні з РФ на трикілометровій випробувальній ділянці, аби з'ясувати чи витримає він навантаження.

Як інформує «DW», Фінляндія почала будівництво паркану вздовж кордону з Росією. Нині ведуться роботи з очищення території та викорчовування дерев.

До кінця червня планується збудувати трикілометрову ділянку так званого випробувального паркану навколо пункту пропуску біля міста Іматра. Фінська влада хоче перевірити, чи витримає паркан зимові морози, навантаження від снігу або можливий наплив людей зі сходу. Поряд із огорожею буде збудована дорога для руху прикордонних патрулів і ремонтних робіт. Витрати оцінюються у шість мільйонів євро.

Із 2023 по 2025 рік Фінляндія планує збудувати на кордоні з РФ паркан завдовжки близько 70 кілометрів. Відгородити планують прикордонні переходи та прилеглі до них райони. Всього Фінляндія має 1300-кілометровий кордон із росією. Зараз він захищений насамперед легкими дерев'яними огорожами, які використовуються для того, щоби не блукала худоба.

Як повідомлялося, на кордоні Польщі з білоруссю влаштовуються провокації.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий