У Foreign Policy опублікували три сценарії завершення війни

ЗСУ потірбен контрнаступ

Foreign Policy пише, що контранступ потрібний Україні, щоби потім піти на переговори на сильніших позиціях. Саме для цього українські війська днями спробували контратакувати російські підрозділи у Харківській області.

Україні є критично важливими інформаційні успіхи, які будуть підкріплені хоч чимось на полі бою. Останнім часом ЗСУ переслідують невдачі. Якщо ситуація найближчим часом не зміниться, Захід рано чи пізно припинить чи радикально зменшить свою допомогу. Тому демонстрація успіхів необхідна і для підтримки допомоги, і для майбутніх переговорів.

Українські війська в жодному разі не зможуть завдати поразки російської армії на полі бою, тому Києву доведеться в майбутньому погодитися на переговори, які можуть закінчитися для України територіальними втратами, проте навіть локальний успіх на фронті, посилений західною допомогою, зможе посилити переговорну позицію України.

У Foreign Policy виділили три сценарії завершення війни:

1. Найближчим часом Росія досягне серйозних успіхів на полі бою і нав’яже Україні мирний договір на своїх умовах: візьме частину територій, а решту країни поверне до своєї орбіти.

2. ЗСУ зможуть відбити частину території, і за підсумками мирного договору Україна увійде до ЄС та НАТО, але на її території не будуть розташовані військовослужбовці з інших країн.

3. Ніхто не зможе досягти успіхів на фронті, за підсумками мирного договору Україна залишиться нейтральною країною, але із західною зброєю і не під впливом РФ.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт