У Франції побили українок (Фото)

Посольство України в Парижі взяло справу на особливий контроль

Фото: Володимир Когутяк

У Франції побили двох українок. Українське посольство в Парижі взяло на особливий контроль справу щодо побиття двох українок у Франції.

Про це у «Facebook» повідомив прес-секретар МЗС Олег Ніколенко.

«Дипломати взаємодіють із французькими правоохоронцями задля оперативного розслідування нападу, підтримують зв’язок із потерпілими, яким було надано необхідну медичну допомогу. Нападники мають бути покарані», — написав Ніколенко.

Представник Об’єднання українців Франції Володимир Когутяк повідомив, що у країні побили двох українських жінок родом з Ізюма. Зазначається, що вони постраждали через те, що слухали українську музику.

Фото: Володимир Когутяк

Нападниками, за словами українок, були росіяни. Вони втекли з місця події.

«Нападники мають бути покарані», — наполягають у МЗС.

Аліна разом з мамою на початку квітня виїхала з Ізюма, Харківської області. Місто окупували росіяни через місяць після повномасштабного вторгнення в Україну.

До французького селища Рокбрюн-Кап-Мартен, на Лазуровому узбережжі, поблизу Ніцци, переїхали нещодавно. Аліна розповідає, що селище тихе і спокійне, але на вулицях чутно багато російської мови з характерним московським акцентом.

«Нам назустріч йшло четверо людей: два чоловіки, один качок, інший худий і високий, а ззаду жінка з дитиною. Ми наче проминули одне одного та звернули на бічну дорогу», — згадує Аліна.

Жінка каже, що чоловіки спілкувалися російською, а коли проминули жінок, один з перехожих вигукнув їм навздогін російською: «Я из Киева».

Жінкам надали необхідну медичну допомогу.

Фото: Володимир Когутяк

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів