У G-7 надали песимістичний прогноз щодо тривалості війни

Війна в Україні може затягнутися на роки

США та їхні союзники з «Великої сімки» очікують, що війна в Україні може затягнутися на роки вперед, тому закладають це у своє військове та фінансове планування. Про це пише Bloomberg.

Високопоставлений чиновник однієї з європейських країн G-7 сказав журналістам видання, що війна в Україні може тривати ще шість-сім років і що союзникам потрібно планувати фінанси, щоб продовжувати підтримувати Київ у такому тривалому конфлікті.

«Це набагато довше, ніж багато офіційних осіб очікували на початку цього року, але повільний прогрес у контрнаступі України в останні місяці пом’якшив очікування», – йдеться у повідомленні.

Лідери G-7, включаючи президента США Джо Байдена, донесли це повідомлення до Генеральної Асамблеї ООН цього тижня в Нью-Йорку, як причину для інших країн підтримати Україну.

«Представники G7 обговорили похмуру перспективу в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН у понеділок увечері та погодилися, що конфлікт, ймовірно, ще триватиме в середньостроковій або довгостроковій перспективі», – розповів журналістам високопоставлений чиновник Державного департаменту США.

Читайте також: Україна говоритиме про репарації в Гаазі, проте суму виплат ще не визначено

Довгострокова допомога Україні включатиме допомогу в енергетиці та інфраструктурі та, як очікується, зміцнить економіку країни, щоб стримувати Росію в майбутньому.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт