У Генштабі розповіли деталі ураження порту «Кавказ» в росії (ФОТО)

Влучні удари по переправі й нафтотерміналу порту

У п’ятницю, 31 травня, ударна група угруповання сил і засобів Військово-Морських сил ЗСУ уразила поромну переправу і нафтовий термінал порту Кавказ в Краснодарському краї рф. Ураження по нафтовому терміналу в районі порту «Кавказ» було завдано кількома ракетами українського виробництва з берегового ракетного комплексу «Нептун». Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Це сталося наступної ночі після того, як Сили оборони влучними ударами вивели з ладу пороми Керченської поромної переправи на території окупованого Криму, які курсували до порту Кавказ і використовувалися для військової логістики рф.

«Результати об’єктивного контролю підтверджують вибухи у місцях прицілювання. Точність ураження цілей дорозвідується», – зазначили у відомстві.

Як додається, комплексна операція була проведена в координації з іншими складовими Сил оборони України. Ударні БпЛА Сил оборони уразили ще один нафтотермінал на території Краснодарського краю.

 «Сучасна» й «ефективна» російська протиповітряна оборона знову виявилася безсилою проти наших ракет та безпілотних систем і не змогла захистити важливі об’єкти, які використовуються для логістики та постачання армії рф. Далі буде…", – підсумували у Генштабі. 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також