У Генштабі розповіли, на яких напрямках українські бійці мають успіх

Актуальна ситуація по всій лінії фронту

ФОТО: Командування об'єднаних сил ЗСУ

 Триває п’ятсот вісімдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.  На всіх напрямках протягом доби відбулось 24 бойових зіткнень. 

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України. 

«Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною», - сказано в повідомленні.

В Генштабі зазначають, що на Бахмутському напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Кліщіївки Донецької області. Завдав авіаційних ударів в неподалік Кліщіївки, Андріївки, Нью-Йорка Донецької області. 

На Авдіївському напрямку наші захисники успішно відбили атаки ворога в районі Новоселівки, східніше Степового та Авдіївки Донецької області. 

Впродовж доби Сили оборони успішно відбили 9 атак в районі Мар’їнки Донецької області. Противник завдав авіаційних ударів біля Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів. 

На Запорізькому напрямку Сили оборони успішно відбили атаки ворога в районі Новодарівки Запорізької області. Окупанти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Новоданилівка та Роботине Запорізької області.

На Херсонському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Миколаївки Херсонської області, а ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів області та місто Херсон.

Читайте також: ГУР завербувало російського кадрового військового і він перевів 11 солдатів у полон.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк