У Генштабі розповіли, скільки некерованих російських снарядів не потрапляють у свої цілі

Російські пілоти не хочуть заходити в зону ураження українських засобів ППО

ФОТО: ілюстративне

Понад 70 % російських некерованих снарядів та керованих авіаційних ракет, які випускають по території України, не досягають поставленої цілі.

Про це на брифінгу в Медіацентрі «Україна» у Києві повідомив заступник начальника оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов, пише “Інтерфакс-Україна”.

За його словами, російські пілоти не хочуть заходити в зону ураження українських засобів ППО та ризикувати своїм життям заради виконання злочинних наказів свого керівництва.

“Наші дії свідчать про досить високу ефективність функціонування наявної системи протиповітряної оборони та майстерність бойових обслуг зенітних ракетних комплексів. Переважна більшість авіаційних ударів, яких завдає противник, не досягають поставленої цілі”, — повідомив Громов.

З початку бойових дій збройних сил російської федерації здійснили 6443 літаковильоти оперативно-тактичної авіації, завдали 626 ударів крилатими ракетами типу “Іскандер” та “Калібр”.

Впродовж 5 липня, окупанти застосували 27 ракет по об’єктах критичної інфраструктури, цивільних та військових об’єктах. Та здійснили 14 авіаційних ударів по об’єктах військової інфраструктури, районах, позиціях розміщення українських військ.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також