У горах у Сванетії загинув український альпініст (фото)

шдюшз
шдюшз

У Грузії, 2 липня, після сходження на вершину Тетнульді загинув український альпініст Анатолій Мрачковський. Про це інформує Федерація Альпінізму і Скелелазіння Міста Києва, у «Facebook».


Альпініст загинув в результаті зриву на сніжному схилі на висоті 3400 метрів у Тетнульді, висотою 4852 метри, що розташована у Сванетії, у відрозі Головного Кавказького хребта. Сходження відбувалось під час зборів, які проводила Федерація Альпінізму Києва.


57-річний Анатолій Мрачковський зірвався на сніжному схилі на висоті 3400 метрів. Його екстрено доправили гелікоптером у лікарню Местії. Проте медики нічим допомогти не могли і лише констатували смерть.


У Федерації Альпінізму і Скелелазіння Києва розповідають, що Анатолій був альпіністом з досвідом. Він не раз брав участь у зборах та самостійно ходив у гори з друзями. У здобутку загиблого — пік Леніна, Казбек, Маттерхорн та, звісно, вершини рідних Карпат.


Енергійний організатор, чуйний товариш, люблячий син та батько, закоханий у гори Анатолій завжди залишиться у пам’яті близьких, рідних та друзів, — розповідають колеги-альпіністи.


Наразі, у Федерації докладають зусиль, аби доправити тіло Анатолія в Україну та просять допомогти його рідним.



varta1.com.ua: Новини