У госпіталі загинув воїн зі Львівщини, якому у 2014 році окупанти відрубали руку

Вічна пам’ять!

У лікарні в Дніпрі помер легендарний Захисник Василь Пелиш. Про це повідомляє «Голос Прикарпаття».

Василь на Донеччині отримав поранення в голову, коли перевозив необхідні для воїнів речі з другої лінії фронту на першу. 

Сьогодні, 18 вересня, Василь Пелиш помер. Про це мамі Тетяні Вічистій-Пелиш сповістили телефоном з госпіталя, коли вона мала виїжджати у Дніпро.

Довідково:

Василь, 1995 р. н., навчався у Львівському аграрному університеті. Учасник Ревоюції Гідності, ночував у наметі на Майдані. З червня 2014-го — солдат, 24-й батальйон територіальної оборони «Айдар».

Воював на Луганщині. У бою під Новосвітлівкою побратим Василя дістав важке поранення в живіт, Василь з айдарівцями віз його УАЗом до лікарні в Хрящувате. Поспішаючи, не взяв бронежилета. По дорозі на трасі в районі Новосвітлівка — Хрящувате терористи влучили у авто із танка, знепритомнів, зазнав поранення в ногу, перебита барабанна перетинка. Усі хто був в УАЗі, окрім Василя: сержант Іван Лучинський та солдати Василь Білітюк, Борис Шевчук і Сергій Кононко, від вибуху загинули. УАЗ горів, Василь доповз до людей, які виявилися терористами. Терористи роздягли та помітили татуювання «Слава Україні», один звалив Василя та відрубав руку сокирою. Тримали в луганській лікарні та піддавали психологічним тортурам.

Провів у полоні місяць, після звільнення 27 вересня розповів про бій. Лікувався у львівському госпіталі. Влаштувався працювати обліковцем у Старосамбірській раді.

Нагадаємо, у понеділок Львів попрощається з п’ятьма Героями.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт