У Грузії заявили про затримання вибухівки, яку нібито везли з Одеси до Воронежа: що відомо

Везли начеб то «для терактів»

Служба держбезпеки Грузії заявила, що затримала вантаж з 6 вибуховими пристроями, які везли з України з міста Одеси. Частину з них нібито мали доправити до Воронежа (рф) «для здійснення терактів».

Про це йдеться в заяві грузинської спецслужби, передає hromadske

Вказану вибухівку привезли з міста Одеси через Румунію, Болгарію та Туреччину до Грузії 19 січня цього року на мінівені, що належить громадянинові України. Вибухові пристрої нібито планували вивезти до російської федерації, а саме в місто Воронеж.

Але, як стверджує спецслужба Грузії, пізніше рішення змінив замовник: один контейнер з трьома вибуховими пристроями спробували вивезти у Воронеж, а другий контейнер — з трьома вибухівками — залишили у Тбілісі. Про те, чи мали їх перевезти до росії пізніше або ж залишити в Грузії, слідство не знає.

Грузинська спецслужба заявила, що деталі цієї справи «дають підстави підозрювати», що грузинську територію та грузинських громадян залучили до всього цього процесу, щоб звинуватити Грузію у терористичних актах, які нібито могли бути здійснені цією вибухівкою.

За даними Служби держбезпеки Грузії, до ввезення вибухівки причетні 7 грузинів, 3 українці та 2 вірмени. Організував усе нібито громадянин України, кандидат у місцеві депутати Одеської області у 2020 році від партії «Слуга народу» Андрій Шарашидзе, який родом із міста Батумі.

Андрій Шарашидзе, за заявою грузинської спецслужби, активно стежив за переміщенням вибухових пристроїв, а от вищезгадані люди, ймовірно, не знали про вибухівку та капсули-детонатори, які були встановлені в акумуляторах автомобіля.

У Грузії кажуть, що загальна вага вибухівки становить 14 кг. У контейнерах була вибухівка С-4 військового виробництва з детонаторами. Усі шість пристроїв були виготовлені спеціалістом високого рівня та «розраховані на широкий спектр руйнувань».

Читайте також: в Україну винищувачі F-16 прибудуть із ракетами, - Наєв

В коментарі виданню в управлінні Служби безпеки України в Одеській області сказали, що не мають інформації про подібний інцидент, знають про це лише з повідомлень ЗМІ.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також