У ГУР МОУ прокоментували війну пригожина та шойгу

Заява Буданова

Керівник ГУР МО України Кирило Буданов прокоментував військовий конфлікт, який  розгоряється у Росії між ватажком вагнерівців Євгєнієм Пригожиним та міністром оборони Сєргєєм Шойгу. Про це він сказав у телемарафоні.

«Знаєте, я ніяк не назву це грою на публіку. І навіть фейк - це абсолютно не точно. Конфлікт цей цілком реальний, і вони його, в принципі, не приховують. От чому це так ріже око? Тому що Пригожин, подобається він, чи ні, каже більшою мірою правду. Міноборони більшою мірою каже направду. Якщо послухати звіти пана Канашенкова, Міноборони, Генштабу - там  все добре, вони перемагають, кудись рухаються», - пояснив Буданов.

Буданов заявив, що Пригожина розповідає про реальну ситуацію на полі бою й насамперед про те, що Росії вже не вдасться перемогти у війні, яку вона розпочала проти України.

«Пригожин же каже навпаки, щоб всі подивилися навкруги, що це точно не »переможна« війна, бо її вже не перемогти, подивилися, які прорахунки, стріляти нема чим, військо не розуміє, що робити, воно ненавчене. Пішов вже п'ятий, а інколи й шостий склад бригад, які беруть участь у війні. Тому це фейком не назвеш, це просто зустрічний бій правди з неправдою. Хоча і перше, і друге цілком працює на РФ - це теж треба пам'ятати» - сказав Буданов.

Читайте також: вагнерівці захопили владу в ростові та рушили на москву

Нагадаємо, вчора, менше 10 годин знадобилося бойовикам ПВК «Вагнер», значну частину яких становлять помиловані президентом Володимиром Путіним за участь у війні проти України злочинці, щоб захопити владу в одному з найбільших міст півдня Росії — Ростові-на-Дону.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт