У ГУР описали зміни у діях російських військ після звільнення Херсона

Нова фаза війни

ФОТО: ілюстративне

Після того, як контрнаступ бійців Збройних сил України змусили російських окупантів відступити з Херсона, кремль вступив в нову фазу війни.

Про це розповів заступник начальника головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, пише Bild.

 За його словами, військове керівництво рф тепер зосередило головні зусилля на спробах повної окупації Запорізької, Луганської та Донецької областей. Російські збройні сили та найманці ПВК «Вангера» спрямовують свої удари передусім навколо міста Бахмут, незважаючи на величезні втрати.

Представник української розвідки назвав три причини цього безперервного штурму. 

«По-перше, вони хочуть контролювати всю Донецьку область, по-друге, - атакувати міста Краматорськ та Слов'янськ із півдня. І по-третє, власник ПВК »Вагнер« Євген Пригожин дбає про свій престиж. Він звинувачує російську армію в тому, що вона не просувається вперед, але і йому особливо нема чого продемонструвати», - підкреслив Скібіцький.

Заступник начальника ГУР також зауважив, що російська армія виснажена війною. Крім великих втрат серед особового складу, росії бракує комплектувальних для деяких видів озброєння, які не надходять через застосовані санкції. Окрім сучасних бойових танків, це торкається також авіації, балістичних і крилатих ракет. Цей брак росія намагається компенсувати через домовленість з іранським режимом.

«Ми знаємо про домовленості між Іраном і росією, особливо щодо безпілотників-камікадзе, а тепер також і щодо балістичних ракет. Іран, побоюючись санкцій Заходу, відкладатиме постачання ракет якомога довше», - зазначив він.

Раніше у Генштабі попередили, в яких напрямках окупанти намагаються відновити втрачене положення.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк