У ГУР повідомили, коли російські війська можуть повернутися до білорусі

Росія може швидко перекидати війська та техніку

Якщо росія виграє бої на півдні та сході України, вона продовжить нові наступальні операції, щоб захопити більше території України, використовуючи підрозділи, які вона зараз формує в росії. Про це розповів заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв’ю «The Guardian».

«Вони зараз створюють стрілецькі батальйони резервістів у кожному російському військовому окрузі та третій армійський корпус у Західному військовому окрузі росії», — сказав він.

Під безпосереднім керівництвом міністра і заступника міністра оборони росії почалася підготовка і оснащення нового корпусу.

За словами Скібіцького, те, де росія використовуватиме новий корпус, залежатиме від того, як розвиватимуться бої на півдні та сході України.

Він попередив, що звичним для російської армії є її здатність швидко перекидати війська та техніку. Скібіцький сказав, що росія практикувала це під час військових навчань, що передували війні, і вказав, як російські війська відступили з північних регіонів України в березні та знову з’явилися на Донбасі через два тижні.

«Ми знаємо, що вони можуть повернутися до білорусі через два-три тижні, якщо їм буде потрібно», — сказав він.

Скібіцький зазначив, що, окрім додаткової зброї, Україні потрібна допомога у підготовці військ за кордоном. Він сказав, що росія активно атакувала українські навчальні бази, навівши кілька прикладів, зокрема удар по військовій базі на північний схід від Києва, в результаті якого в травні загинули 87 українських військових.

Нагадаємо, білорусь розгорнула комплекси радіоелектронної боротьби на кордоні з Україною.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт