У ГУР розповіли, скільки літаків А-50 залишилося у росії

РФ не може виготовляти нові судна цього типу

ФОТО: ілюстративне

Представник ГУР Андрій Юсов заявив, що у російських окупантів залишилося близько десяти літаків дальнього радіолокаційного виявлення А-50, представлених двома різними модифікаціями. Про це він заявив під час телемарафону.

 З його слів, знищення літака А-50 для окупантів - це суттєва втрата коштів для рф. Крім того, таке озброєння вже не повернеться на поле бою. Російська федерація не може виготовляти нові судна цього типу.

«Важливий факт, росія сьогодні втратила можливість виробляти подібні літаки. Тому втрата кожної такої одиниці — це кратно збільшена втрата, вона не відновлювальна. Це величезна втрата, якщо говорити про суми коштів», - наголошує Юсов.

Крім того, за словами представника ГУР, знищення літака А-50 над Азовським морем — це й суттєва втрата коштів для російських окупантів.

Юсов каже, що реакцію росіян на збиття А-50 та пошкодження Іл-22 можна порівняти з реакцією на знищення крейсера «Москва».

Читайте також: збиття російського А-50 може відтермінувати майбутні атаки ворога

«Це також дуже знакові події й дії українських Сил оборони дуже успішні. Заперечення, замовчування й визнання», - додав розвідник.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк