У ГУР розповіли, скільки ракет «Кинджал» залишилось у росії

Кожного місяця росіяни виготовляють декілька одиниць такого типу ракет

ФОТО: ілюстративне

Станом на квітень росія економить «Кинджали» під час ракетних атак по Україні. Ймовірно, наразі на озброєнні ворога залишилося менш ніж сотня таких ракет. Про це сказав представник ГУР МО Андрій Черняк у коментарі для матеріалу «24 Каналу».

Зазначається, що до цього переліку входять і 6 «Кинджалів», якими російські окупанти атакували Україну 11 квітня. Проте точний підрахунок таких аеробалістичних ракет, які були застосовані по території нашої країни, ведуть Повітряні сили ЗСУ.

Водночас командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук в другу річницю повномасштабного вторгнення РФ заявляв, що українські бійці за весь час великої війни збили 25 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал».

 Своєю чергою Андрій Черняк для 24 каналу повідомив, що станом на початок квітня росія може мати на озброєнні близько 80 «Кинджалів». За його словами, кожного місяця росіяни виготовляють декілька одиниць такого типу ракет. 

«У середньому 4-5 ракет на місяць», - зазначав представник ГУР.

Тому спираючись на інформацію української розвідки можна сказати, що за останні чотири місяці рф використала понад половину «Кинджалів» від нинішнього запасу. 

Читайте також: чим росія атакувала Україну вночі і скільки цілей було знищено

Крім того, Андрій Черняк зауважував, що під час масованих ударів по українській енергетиці окупанти використовували ракети, які було виготовлено нещодавно. Він попередив, що найближчими тижнями можлива ще одна або дві атаки противника, одна з них вже відбулася 11 квітня. 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк