У ГУР знали план російського наступу на Харківську область

Дії рф почалися за графіком

Головному управлінню розвідки Міністерства оборони було відомо про плани наступу ворога на Харківську область. Про це в заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

«Дії ворога на даному напрямку розпочалися за графіком, який був відомий, про який було поінформовано Головним управлінням розвідки всі інстанції, керівництво і командування. Вживаються необхідні заходи», - заявив він.

Разом із Силами безпеки й оборони на Харківському напрямку зараз воюють з ворогом і спецпризначенці та спецпідрозділи ГУР МО України. Він підкреслив, що ворог зазнає великих втрат.

«Вся необхідна інформація оприлюднюється, Генеральним штабом, зокрема», - сказав він.

Юсов також закликав російських окупантів здаватися в полон, щоб не ставати гарматним м’ясом або військовими злочинцями режиму Путіна. 

«Враховуючи втрати ворога в живій силі та техніці, я б хотів окремо звернутися до російських окупантів, військовослужбовців, зокрема московського та ленінградського округів, саме вони зараз перебувають на Харківському напрямку, щодо можливості здачі в полон... Україна гарантує дотримання міжнародних Женевських конвенцій, гуманітарного права. І гарантує життя й безпеку для тих військовослужбовців, які не хочуть ставати гарматним м’ясом або військовими злочинцями режиму Путіна. Такі військовослужбовці вже є. Найближчим часом про них буде більше інформації. Враховуючи втрати противника на цьому напрямку, вони значні і будуть лише збільшуватися, здатися або переходити на бік України – це розумна альтернатива», - сказав представник ГУР.

Читайте також: аналітики Інституту вивчення війни проаналізували цілі окупантів

Він додав, що прийнято рішення швидше відкрити додаткове місце утримання для російських військовополонених в Україні. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт