У Харкові немовля померло в утробі матері: лікар ніби-то вимагав гроші за пологи (ВІДЕО)

Screenshot_4
Screenshot_4

На Харківщині породілля три дні пролежала у лікарні, куди її доправили з переймами, а лікарі відмовлялися стимулювати пологи. Родичі кажуть, що з них вимагали грошей за таку послугу, йдеться в сюжеті «ТСН.19:30».


Кілька секунд моторошного відео — все, що залишиться у Віри на згадку про її онука. Хлопчика зранку народила її невістка вже мертвого. Для Марини та її чоловіка це була перша, дуже очікувана вагітність. «Вони дуже чекали дитини, вагітність минала добре, Маринка була весела. Вони навіть ім’я вигадали — знали, що буде хлопчик», — каже подруга Анастасія. 


Родичі породіллі розповідають, що перейми у Марини почалися три дні тому, якраз у визначений лікарями термін. Вона викликала швидку, породіллю доправили до пологового, але завідувач відділенням вирішив, що народжувати їй рано.


«10-го спостерігали її, 11-го в неї вже пологи, а вони нічого не роблять. Вона вже просить: зробіть мені крапельницю, щоби я народжувала. А він каже: у мене по швидкій ніхто не народжує», — розповіла свекруха породіллі Віра Іваненко.



Три доби породілля мучилася від нестерпного болю, але повноцінні пологи так і не починалися. За їхню стимуляцію завідувач нібито вимагав гроші. «Вісім із половиною. Вона просила: зробіть мені крапельницю, я вже готова. Ні, каже, не готова, лежи і чекай», — стверджує родичка.


«11-го числа вже відійшла пробка. І ця людина, завідувач відділенням, був на чергуванні. Цю добу вона казала: дуже болить. Це, каже, ще нічого, ще далі буде. А потім знеболююче зробили їй, вона просила», — каже чоловік породіллі Валерій Іваненко. 


Сьогодні вночі, серце дитини зупинилося в утробі матері. Але і після цього жінка чекала більше шести годин, щоб мертву дитину дістали.


«Я вже коли прибігла та кіпіш підняла, тоді вони почали їй викликати пологи», — стверджує свекруха.


Сам лікар пояснювати, чому не стимулював пологи, відмовляється.


«Все було нормально. Я не хочу відповідати на ваші питання», — каже він. Обурений батько мертвої дитини дорікає медику болем дружини, відмовою стимулювати пологи і словами про те, що «по швидкій не приймаю». Лікар іде і грюкає дверима, нічого не кажучи.


Не тямлячи себе від горя та розпачу, родичі викликали у лікарню поліцію, але і з правоохоронцями медик говорити відмовився.


«Лікар відмовився давати покази. Вилучена історія хвороби, у подальшому буде призначена комплексна судово-медична експертиза», — розповів начальник слідчого відділу Дергачівського ВП ГУНП у Харківській області Едуард Кравецький.


Родичі породіллі вже десь дізналися, що на зміні завідувача відділенням і раніше помирали діти. «Не один випадок. Породілля померла, померла з дитиною. Не врятували», — каже свекруха. Підтвердити чи спростувати цю інформацію могли б у адміністрації лікарні, але цей кабінет зачинений. Відмовились від коментарів і в департаменті охорони здоров’я. У поліції вже відкрили кримінальне провадження. Родичі загиблого малюка сподіваються, що, після трагедії, лікаря, принаймні, звільнять.


varta1.com.ua: Новини