У Харкові росіяни пошкодили Успенський собор

Це будівля найдавнішого православного храму Харкова

У Харкові цієї ночі зазнав пошкодження Успенський собор — пам’ятка архітектури національного значення. Про це повідомив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Цей храм належить парафії Української православної церкви.

"Прикриваючись захистом російської мови, путін вбиває російськомовних на Харківщині, Сумщині, Донеччині, Луганщині, Херсонщині, Київщині.

Прикриваючись «захистом православних» — знищує православних по всій Україні. Прикриваючись якоюсь вигаданою «денацифікацією», вбиває жінок та дітей.

Росіяни, зупиніться! У вас можуть забороняти телебачення і радіо, але ви завжди можете читати новини з України. Тоді ви побачите реальну картину життя, який геноцид влаштовує путін в Україні, вбиваючи не лише українців, а й ваших дітей, чоловіків, батьків", — написав міністр.

Свято-Успенський собор — будівля найдавнішого православного храму Харкова, пам’ятка архітектури національного значення. Розташовується в центрі міста.

Собор заснований у середині XVII століття, а сучасна будівля зведена в 1771–1777 роках за кошти духовенства і харків’ян. Дзвіниця собору — Олександрівська — побудована в XIX ст. на честь перемоги у війні з Наполеоном, має висоту 89,5 м. На час зведення була однією із найвищих у Російській імперії, тепер — одна із найвищих в Україні. Тільки 2006 року в Харкові були побудовані більш високі споруди — два житлових будинки висотою 91 і 95 метрів.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також