У Харкові затримали проросійського «Топаза» (ФОТО)

Ігнат Кримський відомий сепаратист

У Харкові затримали Ігната Кримського «Топаза». Про це повідомили у місцевих «Telegram»-каналах.

««Топаза» знову зловили на провадженні диверсійної діяльності», — написали у каналі.

Кромський Ігнат Володи́мирович (8 квітня 1986, Харків) — український колабораціоніст з Росією, активний учасник Антимайданів у Києві та Харкові (2014).

Став широковідомим за прізвиськом Топаз після появи у відео з Маріїнського парку, відзнятого журналістом Сергієм Рульовим.

У 2014 році «Топаз» у відеозверненні закликав президента Росії Володимира Путіна ввести війська в Україну для «захисту населення». Опісля Кромський бере участь у бійках за контроль над будівлею Харківської ОДА, яку врешті-решт зайняли представники Антимайдану. Представників проукраїнської сторони ставили на коліна та морально принижували.

Після подій на вулиці Римарській у Харкові, під час яких загинули 2 чоловіків, Ігнат Кромський дав інтерв’ю кореспонденту російського портала «LifeNews», де зазначив, що конфлікт був спровокований представниками «Правого сектора».

23 березня на мітингу біля харківської міськради «Топаз» відкрито агітував людей за федералізацію України та проросійський Харків. 28 березня у ЗМІ з’явилася інформація, що Кромського було заарештовано у Харкові за рішенням суду. Як запобіжний захід для нього було обрано перебування під домашнім арештом.

7 квітня 2014 року Кромський зрізав електронний браслет і втік з-під домашнього арешту.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також