У Херсоні колаборант налагоджував залізничне сполучення з Кримом

Після захоплення міста колишній правоохоронець відразу підтримав окупаційну владу

Фото: ілюстративне

У Херсоні правоохоронці затримали колаборанта, який під час окупації міста налагоджував для окупантів залізничне сполучення з АР Крим.

«Працівники ДБР затримали та повідомили про підозру колишньому правоохоронцю, який під час окупації Херсона допомагав загарбникам налагоджувати залізничне сполучення з АР Крим», - йдеться у повідомленні прес-служби Державного бюро розслідувань.

Як зазначається, після захоплення міста чоловік відразу підтримав окупаційну владу. Він обійняв посаду «заступника начальника будівельно-монтажного експлуатаційного управління» у незаконно створеному окупантами «державному унітарному підприємстві »Херсонська залізниця".

«Структура діяла за законами РФ, зарплатню фігурант отримував у рублях. Він забезпечував сталу роботу установи критичної інфраструктури, брав активну участь у відновленні залізничного сполучення з АР Крим, яке ворог використовував і для завозу з півострова озброєння», - повідомили у бюро.

ДБР затримало фігуранта та провело обшуки за місцем проживання. Йому повідомлено про підозру у вчиненні умисних дій, спрямованих на допомогу державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Сова

Читайте також