У Херсоні та області зник мобільний зв’язок і частково інтернет — ЗМІ

Голова Херсонської ВА Геннадій Лагута повідомив, що зв’язок відключили російські військові

ФОТО: ілюстративне

На Херсонщиніі зник зв’язок — не працюють українські мобільні оператори та частково домашній інтернет.

Про це пише «Суспільне».

«Близько 18:10–18:20 зник зв’язок. Протягом попередніх двох днів зв’язок був нестійкий, то з’являвся, то зникав. А це зник зовсім. У мережі тільки невизначені оператори, які з’явилися декілька днів тому», — розповідає мешканка Херсона.

Голова Херсонської військово-цивільної адміністрації Геннадій Лагута повідомив, що зв’язок відключили російські військові.

«Орки відключили! Працює тільки провайдер Скайнет через Крим!», — зазначив голова ВЦА.

Його радник Сергій Хлань розповів, що це не перша спроба окупаційної влади блокувати український зв’язок та Інтернет.

«Зв’язок зникає вже третю добу. Окупанти постійно маніпулюють, постійно звинувачують Збройні Сили України і в тому, що пропадає зв’язок, і що відбуваються обстріли. Але це все відбувається не так. І якщо говорити про зникнення зв’язку, треба дивитися, що одночасно з цим окупант впроваджує російського оператора з кодом+7 і починає роздавати мобільні картки», — каже Хлань.

Представник окупантів, самопроголошений заступник голови Херсонської ВЦА Кирило Стрємоусов у проблемах зі зв’язком в області звинуватив ЗСУ і повідомив, що звернувся до РФ з проханням використати можливості російських телекомунікацій для відновлення зв’язку в області.

У відповідь радник голови Херсонської ВЦА Сергій Хлань називає ці заяви брехливою пропагандою.

«Це точно не в інтересах Збройних сил України, не в інтересах України блокувати. Навпаки, робиться все, щоб посилити сигнал, посилити інтернет, щоб забезпечити спілкування наших людей і доступ до об’єктивних новин. Усі звинувачення окупанта є брехлива пропаганда. По ситуації на зараз поки немає достовірної інформації. Але окупант свідомо блокує український зв’язок та інтернет», — прокоментував Хлань.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також