У Херсоні відновився зв’язок від українських операторів

З’явився і «Київстар», і «Vodafone»

Фото: PIXABAY.COM

У Херсонській області відновили зв’язок та інтернет від українських операторів — російські окупанти дали живлення на українські мобільні та інтернет-мережі, повідомив в ефірі телемарафону радник голови Херсонської обласної ради Сергій Хлань, пише «Zmina».

«Мобільний зв’язок вимкнули три доби тому і примушували, фактично, наших людей брати російські “сімки”. Ми ж розуміємо, що ці російські сімки вони обмінювали на паспортні дані. Але через шалений дух опору окупант, мабуть, зрозумів, що це може закінчитись дуже погано, тому що всі люди знову, як було раніше, вийдуть з голими руками на окупантів, доводячи, що тут їх ніхто не чекає і ніколи тут не буде ніякої “хенеерії”. Тож сьогодні зранку дали живлення на українські мережі — з’явився і «Київстар», і «Vodafone»», — сказав Хлань.

Він додав, що плани загарбників змусити херсонців користуватися виключно російським інтернетом і зв’язком провалилися, і це ще одна перемога херсонців.

Нагадаємо, 30 травня, на Херсонщині знову зник зв’язок. Не працювали українські мобільні оператори та частково домашній інтернет.

На початку травня монітори організації «NetBlocks» зафіксували часткове відновлення доступу до інтернету в Херсоні, однак працював він також не через українську телекомунікаційну інфраструктуру, а через російську. Так, регіональний провайдер «Skynet» (“Херсонтелеком”) маршрутизувався через “Ростелеком” та провайдера “Міранда”, що працює в окупованому Криму. 

Згодом у Держспецзв’язку повідомляли, що окупанти шантажують і інших українських провайдерів на Херсонщині, змушуючи під’єднуватися до російських мереж. 

Як повідомлялося, у Херсоні та області зник мобільний зв’язок і частково інтернет.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також