У Хмельницькому викрили колишнього військового, який працював на ворога

Зрадником виявився громадянин рб, який проживає в Україні

Ілюстрація: СБУ

У Хмельницькому СБУ викрила інтернет-агітатора, який публічно виправдовував збройну агресію рф та поширював заклики до поділу України.

Як повідомляє управління СБУ у Львівській області, зловмисником виявився громадянин рб, колишній військовий, який вже понад десять років проживає в Україні. Він відкрито підтримував дії російської влади та активно поширював антиукраїнські наративи.

Через особисту сторінку у забороненій соціальній мережі «ВКонтактє», фігурант висловлював сподівання на перемогу армії агресора та возвеличував окупантів, які «воюют так, чтобы сберечь объекты инфраструктуры, сберечь людей…максимально меньше нанести урон» і взагалі «особенностью русского солдата является то, что он несет мир и счастье всем народам».

У свої дописах він дискредитував українських захисників та військово-політичне керівництво держави, розпалював національну ворожнечу та ненависть.

Ініційовані у межах кримінального провадження експертизи засвідчили, що ці матеріали містять публічні заклики до умисних дій з метою зміни меж території України, агітацію до агресивної війни та виправдовування збройної агресії рф проти України.

Слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за статтями ККУ: ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ч.1 ст. 161 КК України (розпалювання національної ворожнечі та ненависті), ст. 436 (пропаганда війни); ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування збройної агресії рф проти України).

Читайте також: зрадники хотіли підірвати електропідстанцію у парковій зоні біля центру Львова.

За скоєне йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий