У ЄС закликали не недооцінювати погрози путіна ядерною зброєю

Війна перейшла в особливо небезпечну фазу

ЄС закликає не недооцінювати погрози президента РФ володимира путіна щодо готовності застосувати ядерну зброю. Про це в інтерв’ю «ВВС» заявив верховний представник Європейського Союзу з зовнішньої політики Жозеп Боррель. 

Боррель заявив, що війна перейшла в особливо небезпечну фазу.

Оголошення путіним часткової мобілізації в росії та його погрози щодо готовності застосувати ядерну зброю, на думку Борреля, свідчать про досягнення «небезпечного моменту» у війні в Україні.

Кремль зазнав поразок на полі бою через успішний контрнаступ України на сході. Відтак агресор може вдатися до найнебезпечніших кроків.

«Безумовно, це небезпечний момент, тому що російську армію загнали в кут, і реакція Путіна — погроза застосувати ядерну зброю — це дуже погано», — сказав Боррель.

Російська армія опинилася у невигідному становищі, її перемога виглядає все більш примарною. Боррель переконаний: слід спрямувати зусилля на досягнення «дипломатичного рішення», яке «збереже суверенітет і територіальну цілісність України».

«Інакше ми можемо закінчити війну, але миру у нас не буде, і буде інша війна», — сказав він.

Боррель також прокоментував слова путіна про те, що РФ має «різну зброю знищення» і «використає всі доступні нам засоби». 

«Коли люди кажуть, що це не блеф, ви повинні сприймати їх серйозно», — зауважив Боррель.

Боррель назвав путінську заяву про використання ядерної зброї «безвідповідальною та цинічною спробою підірвати міжнародний мир та безпеку у безпрецедентних масштабах».

Нагадаємо, путін шантажує світ ядерною зброєю.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт