У Європі продажі авто впали майже на 50 %

Виробництво авто в Європі дуже зменшилося

У червні цього року в Європі було зареєстровано найнижчу кількість нових легкових автомобілів з 1996 року — трохи більше 1,06 мільйона автомобілів, причому продажі деяких автовиробників впали майже на 50 %. Це показали дані Європейської автомобільної асоціації в п’ятницю.

«Volkswagen Group» найбільше постраждав — з майже на чверть меншими продажами, ніж минулого червня.

Проте за перше півріччя Stellantis зафіксував найбільше падіння на 21,1 %.

Серед невеликих брендів кількість нових реєстрацій «Volvo» впала на 47,9 % у червні та на 28,5 % за перше півріччя, тоді як «Jaguar Land Group» зафіксувала менше падіння у червні на 13,2 %, але це найсильніший удар цього року на сьогоднішній день — 34,7 %.

Інфляція, вузькі місця в ланцюжку поставок, зростання випадків коронавірусу в деяких країнах і постійний дефіцит мікросхем — це лише деякі з проблем, які мучать автомобільну промисловість у регіоні, яка вже 12 місяців поспіль занепадає.

Основні виробники автомобілів від «BMW» до «Stellantis» впродовж останніх тижнів повідомляли про падіння продажів у всьому світі напередодні своїх результатів за другий квартал цього місяця.

Усі чотири основні ринки Європейського Союзу — Іспанія, Італія, Німеччина та Франція — повідомили про зниження реєстрації автомобілів.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також